Slopa bygglov för vinterförvaring av båten i trädgården

Många människor drömmer om att äga en båt. Det är något med den frihetskänsla man får när man spenderar tid på sjön som är svår att slå. Att köpa en båt kostar dock mycket pengar och därför gäller det att spara för att ha möjlighet att genomföra sin dröm.

420-5-slopa-bygglov-for-vinterforvaring-av-baten-i-tradgardenNär man har en båt finns det en mängd olika saker att tänka på eftersom det inte bara är att köpa båten och använda den. Man måste även tänka på ett visst underhåll av båten och självklart också betala för allt från båtplats till kostnader för vinterförvaring. Det är ju trots allt så att man i landet inte kan använda båten hela året runt eftersom väderleken inte tillåter det.

Många båtägare försöker trots att de anser att det är väl värt det att ha en båt att spara pengar där det går. En hel del av dem tycker därför att man bör slopa bygglov för vinterförvaring av båten i trädgården och istället låta det bli gratis. Resonemanget de har är att det inte är någon stor byggnad man skall ordna och att det är på privat mark så det bör inte påverka någon annan.

Detta är dock inget som ser ut att bli verklighet snart och därför måste man planera för vinterförvaring som fungerar. För att göra detta på bästa sätt finns det ett par saker man kan tänka på.

Tips för att hitta bra vinterförvaring

  • Se över budgeten du har för vinterförvaring. Hur mycket du kan lägga på detta avgör vart du kan placera din båt. Att vissa tycker att man skall slopa bygglov för vinterförvaring av båten i trädgården har inte gjort att det blivit verklighet och man har därför inget annat val än att faktiskt betala. Självklart är det värt en viss investering men det är sällan smart att skuldsätta sig mer än nödvändigt.
  • Gör ordentlig research över vilka möjligheter du har baserat på din budget. När du hittar en vinterförvaring du är intresserad av bör du därför alltid söka efter företagsnamnet på nätet för att se om tidigare kunder har lämnat omdömen om dem i olika forum. Det är väl värt det att ta lite tid till att göra detta eftersom det i längden innebär att du kan spara såväl pengar som ytterligare tid på att undvika oseriösa företag.
  • Ställ frågor. Bra saker att tänka på är att fråga om säkerheten på platsen där man förvarar båtarna. Man kan dessutom kolla hur de ser till att ingenting sker med dem under tiden de är där. Alla seriösa företag är mer än villiga att svara på frågorna så om de inte är det bör du tänka efter mer än en gång innan du bestämmer dig för att placera din båt i deras vinterförvaring över de kallare månaderna av året.
  • Innan du bestämmer dig – läs igenom avtalet som gäller för vinterförvaringen. Då får du reda på exakt vad som gäller om du mot förmodan skulle känna dig missnöjd med något. Att skaffa sig kunskapen i förväg ger dig en trygghet du behöver för att känna att ditt val har blivit bra.

Många platser i landet har vinterförvaring av båtar. Letar du vinterförvaring av båt i Göteborg finns det riktigt bra alternativ. Men även när man bestämt sig för att vinterförvara båten finns det andra saker man bör överväga för att se till att båten håller bra över vintern. Intresserad – man kan klicka här för att läsa mer om krympfilm och se om detta kan vara något för dig.

Även i media skriver man då och då om intresset för båtar. Ofta handlar det om livet på vattnet och hur man på bästa sätt kan göra verklighet av sin dröm att köpa en båt. Intresserad av att höra mer – i detta inslag i Sveriges Radio kan man höra hur båtägare vill slippa bygglov för vinterförvaring av båten i trädgården då man anser att det borde vara gratis istället.

Genom att ta väl genomtänkta beslut kring sin båt – vare sig det gäller att slopa bygglov för vinterförvaring av båten i trädgården eller något helt annat – så ökar man markant chanserna för att man skall känna att de val man gjort är bra.

Det skall helt enkelt vara roligt att vara båtägare och när man investerat så mycket pengar i att köpa båten bör man alltid se till att den håller under en lång period in i framtiden. Då kommer man trots allt att kunna njuta av båtliv under många år tillsammans med vänner, familj och för sig själv. Helt enkelt fler chanser att få uppleva den ultimata friheten man nästan bara kan känna när man befinner sig på vattnet.

Alla som äger en båt håller förmodligen med om att det är en känsla som med andra ord är mycket svår att få uppleva någon annanstans.