Är du på jakt efter en snygg och praktisk skrivbordslampa?

En skrivbordslampa ska vara praktisk och ge rätt belysning för dig när du arbetar. Det finns lampor som kan justeras i ljusstyrka så att du kan förändra ljuset under dagen och så att det passar efter årstiderna. När du väljer skrivbordslampa kan det också vara bra att ha i åtanke att det ska passa in i din övriga inredning. Kanske väljer du en som ska passa på ett modernt skrivbord, kanske en lite striktare variant eller så väljer du kanske en lite mjukare med rundare former som kan passa in på ett äldre skrivbord. Vilken variant du än väljer så ska du väljer en du trivs med och som har de funktioner du behöver för att kunna utföra ditt arbete praktiskt och enkelt.

En skrivbordslampa är också en del av din inredning. Vill du ha en i en stark färg, kanske en i en så kallad kontrastfärg som går emot den övriga inredningen och färgen eller väljer du en som smälter in i miljön och inte sticker ut så mycket. Hur du än väljer så ska det vara en lampa som du känner passar in. Val av lysrör eller glödlampa är också en viktig del. Numera är inte alla glödlampor godkända ut miljösynpunkt, användandet av glödlampor är begränsat till olika kategorier enligt miljölagar och regler. LED-lampan exempelvis är efterföljaren till dagens lågenergilampor och hör till framtiden när det gäller energisnål och miljövänlig belysning. Det finns ett stort utbud av ledlampor som du kan använda till flera platser i ditt hem. Led ljuskällor finns både som vägg- och taklampor samt till spotar och bordslampor. Väljer du en skrivbordslampa med led- belysning så kan du vara säker på att din lampa håller lite längre samt att den inte är så skadlig för miljön. Det finns andra miljövänliga alternativ men när det gäller nytillverkade lampor behöver du inte fundera så mycket då de flesta tillverkare har hårda miljömässiga krav att efterleva.

Om du är en person som trivs med vintagestilen kanske du skulle trivas bra med en klassisk skrivbordslampa som tillexempel den böjbara så kallade trekantslampan som var väldigt vanlig för en tid sedan. Numera finns denna både att få tag på som nytillverkad och via auktioner och andra andrahands alternativ. Låt dig inspireras av modetidningar och magazin om inredning och hitta just den lampan du är ute efter. En snygg skrivbordslampa finner du här tillsammans med ett brett urval från fler olika leverantörer. Kika in och hitta lampan som passar dig!