Gammalt som blir som nytt

utomhusmöbel
Numera så är det mycket populärt att använda sig av den inredningsteknik som kallas för Shabby Chic. Det här är ett koncept som man kan använda sig av i hem och trädgård och som går ut på att man använder sig av det som finns hellre än att skaffa nytt. Skaffar man nytt så satsar man på sådant som finns på marknader och loppisar. Sedan är det bara att putsa och måla om för att till sist skrapa av lite färg så att det gamla ser nytt men lite slitet ut. Det låter kanske lite märkligt men faktum är att de gamla prylarna som målats om och sedan skrapats på ser otroligt inbjudande och romantiska ut. I USA så fick den här stilen en stor spridning tack vare Oprah Winfreys TV-serie där den uppmärksammades flitigt. I Sverige är det ganska enkelt att skapa en ny inredning med det som redan finns eftersom de flesta har äldre möbler som fortfarande är av god kvalitet men ändå är lite trista att se på.

I trädgården så kan man satsa på bekväma möbler som går att snygga till med hjälp av färg. Trämöbler kan vara känsliga och idag är det många som ser fördelen med det rostfria stålet. Man kan ju ta fram fantastiska former och skapa unika bänkar och bord med gjutjärn som sedan målas. Det här är en stil som går hand i hand med den typ av heminredning som anammar känslan av en svunnen tid. Den som spenderar mycket tid i sin trädgård tänker lite extra på det där med färg på hus och utemöbler, och även på hur man på ett enkelt sätt tar sig in och ut. Man kanske väljer att öppna en alternativ väg där man från sitt vardagsrum kan ta sig rätt ut i trädgårdens rum. I lägenhet har man inte samma möjlighet att skapa trädgårdsmiljöer men man kan definitivt låta hemmets inredning hänga ihop med det som man har på sin balkong för att uppleva en enhetlig stil som vittnar om god smak.

Inredningsdesign för hem och trädgård

När man besöker ett vanligt svenskt villaområde så kan husen se mycket likformade ut. Tar man sig innanför de vita knutarna så kan man få glada överraskningar. Idag är folk modiga då det handlar om inredningsdesign för hem och trädgård, och man måste inte alls följa de regler som man tror gäller för normal design. Den som bor i ett funkishus kan strunta i grundpremisserna och med hjälp av möbler, stuckaturer och statyer få rummen att påminna om ett 1800-tals slott. Trädgården kanske är liten men det är klart att den också kan inredas så att den blir en passande slottsträdgård med fontäner och annat som hör till.

Man bestämmer helt själv i vilken stil man vill bo och det här är befriande. I och med att det finns gott om giftfria färger och verktyg som en lekman kan hantera så går det att snygga till möbler, väggar och rabatter utan att behöva kalla in proffsen. Det man ska tänka på är att man alltid behöver en plan och struktur för sitt arbete så att det ser jämnt och snyggt ut. På nätet kan man få många tips och råd. Det finns gott om bloggare som visar precis hur de skapade ett sagoland med hjälp av tyg, färg och eventuellt någon ny möbel eller prydnad.