Gör din egen homestaging

Den som ska sälja sitt hem får ofta rådet att ta hjälp med homestaging. Konceptet är så pass effektivt att många mäklare erbjuder tjänsten som en del av sin service. Homestaging är ett ganska enkelt sätt att få hem och trädgård att se bättre ut. Med små medel så skapar man en stämningsfull miljö för att locka köpare att buda över varandra för att få köpekontraktet. Nu måste man inte vänta med homestagingen tills att man säljer sitt hem. Det här är en inredningsmetod som är kostnadseffektiv och som ger en riktigt bra känsla. Pynta med ljus i badrummet, lägg en vacker filt över soffan och kasta ut böcker som du redan har läst och som du inte kommer att läsa igen!

Det första är att göra sig av med överflödiga möbler och prylar. Ju mindre du har framme desto bättre blir det. Om det är svårt att skiljas från saker så kan man lägga dessa i en kartong. Kartongen förvarar man sedan under ett års tid i ett förråd. När man tar fram kartongen igen så får man bara behålla det som man kan minnas att man lade i den. Resten är uppenbarligen inte tillräckligt viktigt för att man ska behålla det.

Inred ett växthus

växthusOm du har ett växthus så kan du se detta som ett extra rum. När man pratar om inredning för hem och trädgård så glömmer man ofta möjligheterna med ett växthus. Det här är ju en plats som gärna blir mysig då solen ligger på och värmen stiger. En kall höstdag känns som sensommar i växthuset och det är en idealisk plats att bjuda in till fika på. Har man bara bord och stolar så kan man ju lätt arrangera kafferep och sitta utomhus trots att frosten ligger på gräset utanför. I ett växthus ska man även se till att man har plats för de verktyg som behövs för att man ska kunna odla och ta hand om sina plantor. Det bör finnas en arbetsbänk och någon form av hyllsystem. Om man kan dra in el till sitt växthus så kan man även se till att ha en radio för de dagar då man vill ägna någon timme till att rensa, odla eller skörda. Vill man vara riktigt kreativ så kan man dekorera en del av glasen på växthuset för att göra det personligare.

Homestaging – inreda en källare

HomestagingMånga hus har källare som mest används som förvaringsplats. De kalla golven och kala väggarna fungera fint för en tvättstuga och för ett förråd, men om man har behov av mer plats för husets invånare så kanske man vill inreda sin källare så att det går att bo i den. Det första att tänka på är att det måste finnas ljuskällor och god ventilation. Om det inte finns några fönster så kan man kanske använda sig av artificiellt ljus från lampor, men ventilering kan man inte klara sig utan. Nu är det förstås vanligt att källare har fönster som sitter i marknivå så det bör gå bra att inreda platsen till sovrum och arbetsrum. Väggar kan man putsa och måla så att de känns fräscha och snygga. Golven som kanske inte är jämna får man ta sig en funderare över. Om det går att möblera på ett normalt sätt så kan man ju lämna det hela som det är och lägga in mattor. Annars kanske man måste komma fram till hur man ska jämna ut golvet och då får man kontakta en professionell hantverkare som jobbar med inredning för hem och trädgård och som vet hur man gör en källare bebolig året om.