Tänk på detta för avdrag vid flytt 

Family with cardboard boxes moving out from house

I bondesamhället så var det vanligt att hjälpa sina grannar när det fanns behov. Naturligtvis så finns folk där för varandra även idag, men läget är något annorlunda. Nu för tiden så jobbar alla och många tjänster måste betalas för. Detta i sig självt är inte en dålig situation eftersom det skapar bra jobbtillfällen och gör livet lättare för alla.

När det kommer till mat och hyra så finns det inte så mycket att göra. Däremot så finns det en hel del hjälp att få runt hem och bostad, det som har att göra med vardagen. Detta är något som börjat växa till sig och blivit allt mer vanligt. Återigen kan du dra vissa paralleller med utvecklingen i samhället. Tidigare var det bara de rika som hade hembiträde och barnsköterska. Idag kan en vanlig Svensson anlita någon som hjälper till med barnpassning och städning.

Tjänster som underlättar livet

Det har blivit lättare att anlita utomstående personer för att göra olika saker runt hem och hus. Hur många har inte välkomnat möjligheten att låta någon annan ta hand om städningen i samband med en flytt? Eller helt enkelt lämna över det mesta med flytten till en professionell firma. De vet precis vad som behöver göras, har alla försäkringar som krävs samt både kunskap och erfarenhet med att bära och packa. På eplstad.se bokar du flyttstädning i Linköping och slipper all stress.

Just stressen är något som många försöker undvika. Du kan vara stark och duktig, göra allting själv och sedan kollapsa på soffan istället för att njuta av ditt nya hem. Eller så kan du tvinga familjen att bära och kånka tills de faller ihop bredvid dig. Men det är bra mycket bättre att betala en liten slant och slippa tänka på det över huvud taget. Städningen blir perfekt, och du slipper straffavgifter vid besiktningen. Du kommer att vara trött efter en flytt, men har ändå energi för att komma igång på det nya stället. Du kan enkelt gå hit för att boka din flyttfirma i Linköping.

Kostar det inte allt för mycket?

Många är vana vid att om inte vända på varje krona så i alla fall vara försiktiga med sina pengar. Detta är en bra vana, alla borde spara och ha lite att falla tillbaka på. Men samtidigt så måste du leva i nuet, detta är din vardag och ditt liv. Därför väger du alltid för-och nackdelarna mot varandra. Det kostar pengar att gå på bio, men det du får ut är värt slantarna. Du måste inte köpa en ny kostym, men det gör dig glad. Allt detta är val som visar vilken livsstil du önskar ha.

De flesta har inte behov av att leva i lyx, men vill ha ett bekvämt liv. Du vill kunna ha tid för dig själv och din familj, för saker som du tycker är viktiga. Genom att delegera och lägga ut vissa tjänster på utomstående företag så kan du få mer tid och ork över till dig själv. Sveriges Radio rapporterar i ett inslag om hur RUT-avdraget gör att flyttfirmorna är fullbokade.

Du kan nämligen göra skatteavdrag för de tjänster du bokar in. Dessa avdrag är personliga, så om ni är flera i familjen så kan summan bli avsevärd. Detta ger en annan vinkel på att hyra in tjänster, som till exempel vid en flytt. En helt vanlig familj kan ha råd med hjälp, och det måste inte vara kusiner eller kompisar. Det samma gäller naturligtvis alla andra tjänster som du kan ha nytta av. Passa barnen, klippa häcken, gå ut med hunden, handla, och så vidare.

Woman Dusting

Uppmärksam med avdragen

Det är viktigt att hålla ett öga på hur mycket avdrag du använder. Allting läggs ihop och regeringen har stenhård kontroll. Som vanligt finns det en hel del regler runt det hela. Det bästa är därför att gå till de statliga sajterna och kontrollera vad det är som gäller. Du kan också hålla ett öga på dina personliga avdrag online. Expressen skriver i denna artikel om viktiga saker att tänka på kring avdrag vid flytt.

Bland annat så får du inte använda RUT-avdraget när det är nära släktingar som utför arbetet. Har du redan en firma som kommer in och städar eller liknande på en regelbunden basis så läggs det ihop med flyttens avdrag. Men i en familj så kan du dra av ganska mycket. Det är inte bostaden som räknas utan varje individ. Med lite planering kommer det att gå bra.

Att anlita ett företag för att ta hand om både flytt och avslutande rengöring eliminerar en stor börda. Det är jobbigt och stressigt att flytta, så gör det bästa du kan av det hela. Idag så byter man inte längre tjänster utan betalar för dem. Men med de avdrag du kan göra så lönar det sig. Du får både mer ork och tid över till allt annat.